Hry pro posílení vztahu a lepší ovladatelnost – 1. část

Chcete mít s Vaším chlupáčem lepší vztah a dokonalejší přivolání? Chcete, aby Vám důvěřoval? Chcete mít aktivního pejska, se kterým si užijete spousty společné zábavy? V tom případě čtěte dál…

Výcvik může být zábavou pro psa i jeho pána a u tréninků se dá navymýšlet spousta zábavných prvků. Pomocí zařazení jednoduchých, krátkých her získáte vyšší efektivitu tréninku, radostnějšího, spokojenějšího a hlavně spolupracujícího pejska, který se s Vámi rád vrhne do kterékoli akce.
Pejska budeme učit kontrolovat své emoce, rozhodovat se proti jeho přirozeným instinktům a to vše pouze pomocí pozitivního posilování. Naučíte se jednoduché aktivity a hry, které vám nezaberou tolik času, ale přinesou spousty užitku jak v normálním životě, tak i ve sportu.
Na tomto víkendu se naučíme nejen hry kritického jádra, ale také hry motivační od Susan Garrett a její výcvikové školy SAY YES, doplněné o zkušenosti dalších psovodů a trenérů.

 

V teorii se dozvíte:

• proč učit pomocí pozitivního posilování, nový pohled na trénování psů
• o odměnách a trestech (základní pojmy, co je pro psa odměnou a proč tresty nepoužívat)
• řešení problémů pozitivním posilováním, práce se stresem
• pravidla tréninku shapingem
• teorie „přivolávačských“ her

Praktická část:
• praktické vyzkoušení shapingu
• správná hra s hračkou
• kritické jádro her
• hry budující hodnotu

Víkendy her jsou rozděleny na více částí, důvodem je důkladné probrání jednotlivých her.
1. část bude zaměřena na motivaci pejska, pochopení principu pozitivního posilování, řádnému procvičení kritického jádra her a her budujících hodnotu.
2. část bude potom zaměřena na zopakování kritického jádra her, naučení testovacích her, testování naučeného chování, chápání jednotlivých povelů, přidávání rušivých prvků a zavedení kontroly do cvičení. K tomuto kurzu je potřeba, mít absolvovanou první motivační část her, pejsek by měl zvládat odložení a přetahovat se s hračkou.
3. část je určena absolventům první a druhé části. Můžete se těšit na prohlubování a využívání znalostí z předchozích dvou víkendů. Budeme se věnovat spojování her, různé možnosti a varianty, zdokonalování a zvládání větších výzev. Čeká Vás ještě více rušivek, ale také spousta zábavy. U Vás i u pejska je nutná znalost jednotlivých her a chápání povelů pro uvolnění, ale i pro různé typy odměn.
4. část PŘIPRAVUJEME

 

NAJÍT TERMÍN AKCE